Enige tijd geleden schreef ik een blog met 10 tips voor het snel en makkelijk laten opkopen van hardware. Nu zijn al deze tips nog onverminderd van toepassing, maar corona zorgt voor enkele veranderingen in het proces van hardware op (laten) kopen.
1. Lagere prijzen op opkoop van computerhardware
Steeds meer kantoren komen leeg te staan. Mensen werken veelal thuis, waardoor overal kantoren opgeruimd worden . Dit heeft als gevolg dat de marktprijzen onder druk staan. Wil je op dit moment oude hardware verkopen? Dan moet je rekening houden met lagere prijzen. Maar denk hierbij zeker vooruit. Ook na deze corona tijden zullen we minder naar kantoor gaan – dat betekend dat veel oude hardware nooit meer ingezet gaat worden! Denk aan printers, desktops, servers en netwerk hardware. Mijn advies? Nu verkopen en toch je winst pakken
2. Alleen opkoop bij de juiste partijen
Meer dan ooit tevoren duiken er schimmige partijen op die zeer hoge prijzen bieden voor uw oude hardware. Ik wil u met klem afraden om hiermee in zee te gaan. Er zitten altijd kleine lettertjes in het contract (wanneer je überhaupt een contract ontvangt) en je hebt geen idee of de hardware goed terecht komt. Laat hardware alleen opkopen door WEEELABEX gecertificeerde bedrijven. WEEELABEX is een wettelijk verplichte norm waaraan opkopers van afgeschreven hardware aan dienen te voldoen.
3. Kies voor een opkoper die meedenkt
Veel kantoren zijn deze dagen helemaal leeg. Waar er eerst volop handjes waren om te sjouwen, staat nu de ICT-er van dienst er alleen voor. Pak het slim aan en neem een opkoper in de arm die meedenkt. Pak gelijk alles aan. Staat er nog een oud kopieerapparaat stof te happen? Liggen er nog vele oude docking stations in de kast? Of heb je een collectie schermen?
In de video hieronder laten we zien hoe dit in de praktijk werkt, bij Heijmans bouwbedrijf in Rosmalen.
4. Maak de combinatie met kantoormeubels ophalen
Zoals al eerder benoemd, er verdwijnen steeds meer kantoren. Waar IT-Recycling eerst 1x per maand werd ingeschakeld om een kantoor te ontruimen, doen we dat nu minstens 1x per week. Wanneer je een kantoor laat ontruimen, kies dan gelijk voor de opkoop, recycling of vernietiging van oude hardware. En andersom kan natuurlijk ook! Zo heb je gelijk de perfecte deal, bij 1 bedrijf.
Ik hoop dat deze opkooptips waardevol waren! Groet, Steef Stadelmaier (Directeur IT-recycling)
Heeft u ervaring met opkopen van hardware? Of heeft u tips of opmerkingen? Laat het ons weten in een reactie!